Informationsmöte 29 juni 2017

Informationsmötet hölls vid Amfiteatern på Årsta torg. Mötet var mycket givande och det hölls en bra dialog. Johan Bengtsson höll i mötet och informerade om var vi står idag och gruppen fick ställa frågor. Johan ingår i den arbetsgrupp som arbetar tillsammans med alla medlemmar att Bevara Årstaskogen. Även Torgny Svenungsson som ingår i arbetsgruppen informerade och svarade på frågor.

På mötet, kom bland annat frågor upp såsom varför politikerna ändrat sig så mycket i från att först bevara hela skogen och göra det till naturreservat till att bygga 800-1000 bostäder, hur bråttom det är att vi agerar och pushar att det är ett dåligt beslut då naturen och dess invånare tar stryk och hur vi når ut till alla. Detta var bara några av alla bra argument som togs upp.

Det är viktigt att nå ut till så många som möjligt. Vi har skapat en grupp på Facebook som heter Bevara Årstaskogen och vi har en hemsida där all typ av information kommer att läggas ut efter hand. Prata gärna med grannar som inte följer sociala medier eller har en dator om vad som är på gång. Det är viktigt att så många som möjligt får informationen.

Under sommaren kommer vi inom gruppen jobba fram ett material till namninsamling och anslag som var och en kan skriva ut från hemsidan eller Facebook och sätta upp. Namninsamligen kommer förmodligen bli både elektronisk och i pappersform.

På mötet informerades även om att vi i augusti kommer att anordna en picknick i Årstaskogen. Då kommer politiker och media att bjudas in och då är det extra viktigt att alla som kan och vill, kommer, så vi känner oss extra starka. Mer information om när mötet ska hållas återkommer vi om.

Stort tack till Johan och Torgny och alla andra som gjorde mötet mycket trevligt!

 

 

Annonser